Odnedávna má Bratislava z viedenskej atmosféry o máčik viac. Pripomína ju – tak ako zašlé časy – zrenovovaný Carlton. Stoličky síce hostia ešte rozodrať nestihli, koberce sú nezošliapané a čašníci sa ešte majú čo učiť, ale atmosféra je už tu (a komu sa páči, nemusí byť práve len snob).
Otvorený priestor reštaurácie je vzdušný, vkusne zariadený, stoly cez obed prestreté (dva príbory, lyžica a vidlička na dezert, poháre, smotanové obrúsky) a rozhovory tlmené. Takže ak ide len o kávičku a posedenie, je o čo stáť. Ak ide aj o obed, ten bude pre zmenu niečo stáť.
Ponuka jedál nie je ani v porovnaní s bežnými reštauráciami príliš bohatá – jedálny lístok síce obsahuje predjedlá (v rámci nich ako málokde aj šaláty), polievky, hlavné jedlá, malé jedlá a dezerty, ale výber nie je veľmi široký. Chuť je delikátna, ale nie výnimočná, v zeleninovej polievke niekedy pláva priveľa mäsa z pristarej sliepky, šaláty sú bohaté (na šaláty) a dobré.
Obed – vyprážaná paprika so syrom a šalát Caesar ako predjedlo, zeleninová polievka a česká cibulačka, misa pre dvoch (sviečkovica a bravčová panenka, k tomu halušky – ich naberanie robí čašníkom ešte mierne problémy – a šalát), šesť deci suchého bieleho vína, minerálka a káva – stál 1250 korún. O päťdesiat korún viac by dvoch ľudí vyšiel obed, keby sa rozhodli pre alternatívu švédskych stolov – niekoľko druhov vareného jedla, ovocie, zeleninové šaláty, zákusky (650 korún na osobu).
Zhrnutie: Príjemné posedenie vo veľmi príjemnom prostredí s občasným čakaním na to, kým čašník prinesie späť čistý popolník či doobjednané víno, delikátne jedlo, ktoré stačí ochutnať raz za čas. A máčik viedenskej atmosféry.
Upozornenie: Kto chce parkovať v podzemnej garáži, musí rátať s policajnou kontrolou a vedieť otvoriť kapotu. (szm)