SME
Piatok, 30. júl, 2021 | Meniny má LibušaKrížovkyKrížovky

Trošku Viedne v Bratislave

Ošumelé viedenské kaviarne majú vôňu starých čias. Z ošúchaných kresiel vanie zašlá noblesa rovnako ako zo zošliapaného koberca a tlmeného hovoru nenoblesného osadenstva.

Odnedávna má Bratislava z viedenskej atmosféry o máčik viac. Pripomína ju – tak ako zašlé časy – zrenovovaný Carlton. Stoličky síce hostia ešte rozodrať nestihli, koberce sú nezošliapané a čašníci sa ešte majú čo učiť, ale atmosféra je už tu (a komu sa páči, nemusí byť práve len snob).

Otvorený priestor reštaurácie je vzdušný, vkusne zariadený, stoly cez obed prestreté (dva príbory, lyžica a vidlička na dezert, poháre, smotanové obrúsky) a rozhovory tlmené. Takže ak ide len o kávičku a posedenie, je o čo stáť. Ak ide aj o obed, ten bude pre zmenu niečo stáť.

Skryť Vypnúť reklamu

Ponuka jedál nie je ani v porovnaní s bežnými reštauráciami príliš bohatá – jedálny lístok síce obsahuje predjedlá (v rámci nich ako málokde aj šaláty), polievky, hlavné jedlá, malé jedlá a dezerty, ale výber nie je veľmi široký. Chuť je delikátna, ale nie výnimočná, v zeleninovej polievke niekedy pláva priveľa mäsa z pristarej sliepky, šaláty sú bohaté (na šaláty) a dobré.

Obed – vyprážaná paprika so syrom a šalát Caesar ako predjedlo, zeleninová polievka a česká cibulačka, misa pre dvoch (sviečkovica a bravčová panenka, k tomu halušky – ich naberanie robí čašníkom ešte mierne problémy – a šalát), šesť deci suchého bieleho vína, minerálka a káva – stál 1250 korún. O päťdesiat korún viac by dvoch ľudí vyšiel obed, keby sa rozhodli pre alternatívu švédskych stolov – niekoľko druhov vareného jedla, ovocie, zeleninové šaláty, zákusky (650 korún na osobu).

Skryť Vypnúť reklamu

Zhrnutie: Príjemné posedenie vo veľmi príjemnom prostredí s občasným čakaním na to, kým čašník prinesie späť čistý popolník či doobjednané víno, delikátne jedlo, ktoré stačí ochutnať raz za čas. A máčik viedenskej atmosféry.

Upozornenie: Kto chce parkovať v podzemnej garáži, musí rátať s policajnou kontrolou a vedieť otvoriť kapotu. (szm)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  2. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  3. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  4. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  5. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  9. Lenivý brunch s Muchom
  10. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  1. Košická štvrť je súčasťou odpadového experimentu.
  2. Kúpa vozidla cez inzerát či od malého predajcu je rizikovejšia
  3. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  4. Vyberte sa na výlet s cyklobusom
  5. Nepodceňujte rozmiestnenie zásuviek a vypínačov
  6. Hrotka: Sporiteľne ťahajú za kratší koniec. Musíme reagovať
  7. Slováci čoraz viac nakupujú pivo vo vratných fľašiach
  8. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  9. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  10. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 8 381
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 3 948
  3. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 3 886
  4. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 405
  5. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 378
  6. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 329
  7. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 209
  8. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 2 562
  9. Jeden deň na Bratislavu nestačí 2 159
  10. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 2 032
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu