SME

Trošku Viedne v Bratislave

Ošumelé viedenské kaviarne majú vôňu starých čias. Z ošúchaných kresiel vanie zašlá noblesa rovnako ako zo zošliapaného koberca a tlmeného hovoru nenoblesného osadenstva.

Odnedávna má Bratislava z viedenskej atmosféry o máčik viac. Pripomína ju – tak ako zašlé časy – zrenovovaný Carlton. Stoličky síce hostia ešte rozodrať nestihli, koberce sú nezošliapané a čašníci sa ešte majú čo učiť, ale atmosféra je už tu (a komu sa páči, nemusí byť práve len snob).

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Otvorený priestor reštaurácie je vzdušný, vkusne zariadený, stoly cez obed prestreté (dva príbory, lyžica a vidlička na dezert, poháre, smotanové obrúsky) a rozhovory tlmené. Takže ak ide len o kávičku a posedenie, je o čo stáť. Ak ide aj o obed, ten bude pre zmenu niečo stáť.

SkryťVypnúť reklamu

Ponuka jedál nie je ani v porovnaní s bežnými reštauráciami príliš bohatá – jedálny lístok síce obsahuje predjedlá (v rámci nich ako málokde aj šaláty), polievky, hlavné jedlá, malé jedlá a dezerty, ale výber nie je veľmi široký. Chuť je delikátna, ale nie výnimočná, v zeleninovej polievke niekedy pláva priveľa mäsa z pristarej sliepky, šaláty sú bohaté (na šaláty) a dobré.

Obed – vyprážaná paprika so syrom a šalát Caesar ako predjedlo, zeleninová polievka a česká cibulačka, misa pre dvoch (sviečkovica a bravčová panenka, k tomu halušky – ich naberanie robí čašníkom ešte mierne problémy – a šalát), šesť deci suchého bieleho vína, minerálka a káva – stál 1250 korún. O päťdesiat korún viac by dvoch ľudí vyšiel obed, keby sa rozhodli pre alternatívu švédskych stolov – niekoľko druhov vareného jedla, ovocie, zeleninové šaláty, zákusky (650 korún na osobu).

SkryťVypnúť reklamu

Zhrnutie: Príjemné posedenie vo veľmi príjemnom prostredí s občasným čakaním na to, kým čašník prinesie späť čistý popolník či doobjednané víno, delikátne jedlo, ktoré stačí ochutnať raz za čas. A máčik viedenskej atmosféry.

Upozornenie: Kto chce parkovať v podzemnej garáži, musí rátať s policajnou kontrolou a vedieť otvoriť kapotu. (szm)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 86 526
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 603
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 323
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 448
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 313
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 385
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 225
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 458
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu