SME

Brit ostáva verný svojej povesti

Briti sú v Bratislave minimálne štyria – každý v inej časti mesta. Ten na Krížnej na prvý pohľad nevyzerá zle. Vkusný a príjemný interiér reštaurácie-kaviarne Brit štýlovo dopĺňa vykurovanie takmer britské – z piecok pripomínajúcich pouličné lampy porozmi

estňovaných v priestore sála teplo do vzdialenosti tak pol metra. Ale cez obed, keď je reštaurácia plná, to naozaj stačí a ak si sem niekto príde posedieť hneď ráno, môže si sadnúť k nim, prípadne sa štýlovo zahriať pohárikom whisky (jeden Jack Daniels za 121 Sk). A, na rozdiel od mnohých iných podnikov, dá sa tu zahriať aj čajom. Donesú vám veľký sklenený hrnček (okolo tri deci) a k nemu aj med aj cukor aj citrón aj keksík.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak sem prídete na obed, mali by ste rátať s nasledovným: veľa ľudí, pomalšia obsluha, bohatá ponuka vcelku veľkých porcií jedál, ktoré však chuťou zostávajú verné mdlej povesti britskej kuchyne a nie práve ľudové ceny.

SkryťVypnúť reklamu

Menu je naozaj široké – od klasických jedál, rôznych druhov šalátov, až po všelijaké špeciality či už z červeného, bieleho, rybiacieho mäsa alebo darov mora. No to, čo v jedálnom lístku, a treba povedať, že aj na tanieri vyzerá veľmi lákavo, chuťou neoslní. Rybia polievka halászlé je na halászlé príliš riedka a občas to vyzerá, že ryby sa už minuli (a málo bolo asi aj sliepok, z ktorých sa varila slepačia polievka). O výraznejšej chuti sa nedá veľmi hovoriť ani pri hlavnom jedle (morčacie na šampiňónoch a biskue mušle so zeleninou). Najlepšie sú (na tom) šaláty.

A ešte cena: dva čaje – 50 Sk, minerálka – 22 Sk, halászlé – 38 Sk, slepačia polievka – 27 Sk, morčacie – 137 Sk, zemiaky 17 Sk, mušle – 195 Sk, spolu: 511 Sk.

(szm)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 329
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 567
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 338
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 399
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 541
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 244
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 558
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 515
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu