Brit ostáva verný svojej povesti

Briti sú v Bratislave minimálne štyria – každý v inej časti mesta. Ten na Krížnej na prvý pohľad nevyzerá zle. Vkusný a príjemný interiér reštaurácie-kaviarne Brit štýlovo dopĺňa vykurovanie takmer britské – z piecok pripomínajúcich pouličné lampy porozmi

estňovaných v priestore sála teplo do vzdialenosti tak pol metra. Ale cez obed, keď je reštaurácia plná, to naozaj stačí a ak si sem niekto príde posedieť hneď ráno, môže si sadnúť k nim, prípadne sa štýlovo zahriať pohárikom whisky (jeden Jack Daniels za 121 Sk). A, na rozdiel od mnohých iných podnikov, dá sa tu zahriať aj čajom. Donesú vám veľký sklenený hrnček (okolo tri deci) a k nemu aj med aj cukor aj citrón aj keksík.

Ak sem prídete na obed, mali by ste rátať s nasledovným: veľa ľudí, pomalšia obsluha, bohatá ponuka vcelku veľkých porcií jedál, ktoré však chuťou zostávajú verné mdlej povesti britskej kuchyne a nie práve ľudové ceny.

Menu je naozaj široké – od klasických jedál, rôznych druhov šalátov, až po všelijaké špeciality či už z červeného, bieleho, rybiacieho mäsa alebo darov mora. No to, čo v jedálnom lístku, a treba povedať, že aj na tanieri vyzerá veľmi lákavo, chuťou neoslní. Rybia polievka halászlé je na halászlé príliš riedka a občas to vyzerá, že ryby sa už minuli (a málo bolo asi aj sliepok, z ktorých sa varila slepačia polievka). O výraznejšej chuti sa nedá veľmi hovoriť ani pri hlavnom jedle (morčacie na šampiňónoch a biskue mušle so zeleninou). Najlepšie sú (na tom) šaláty.

A ešte cena: dva čaje – 50 Sk, minerálka – 22 Sk, halászlé – 38 Sk, slepačia polievka – 27 Sk, morčacie – 137 Sk, zemiaky 17 Sk, mušle – 195 Sk, spolu: 511 Sk.

(szm)

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 15 771
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 038
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 706
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 040
  5. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 7 675
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 154
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 503
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 065
  9. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 588
  10. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 2 563