Bratislavčanka upiekla tretiu najlepšiu pizzu

Na majstrovstvách Slovenska v pečení pizze získala tretie miesto zástupkyňa Bratislavy Tatiana Bariová z pizzerie Sole Mio. „Dôležité sú aj najmenšie detaily. Najmä musíte mať dokonalé cesto, dobre vykvasené, ale neprekysnuté,“ povedala. Porotu sa vraj ..


V pondelok sa v Inchebe konali majstrovstvá Slovenska v pečení pizze. Kým Slováci pizzu piekli, Taliani sedeli v porote alebo žonglovali. Na fotografii sú talianski profesionálni žongléri s pizzovým cestom zo Scuola Italiana per pizzalioli. FOTO TASR – IVAN MAJERSKÝ



Na majstrovstvách Slovenska v pečení pizze získala tretie miesto zástupkyňa Bratislavy Tatiana Bariová z pizzerie Sole Mio. „Dôležité sú aj najmenšie detaily. Najmä musíte mať dokonalé cesto, dobre vykvasené, ale neprekysnuté,“ povedala. Porotu sa vraj rozhodla zaujať originálnou oblohou – a vyšlo to. „Nebola to klasická obloha ako paradajková šťava a syr, ale ani nič prehnané. Môj základ tvoril syr a tvaroh, na tom boli namiesto bežnej šťavy paradajky a potom brokolica, kukurica.“

Prvé miesto v konkurencii 50 súťažiacich z 300 slovenských pizzerií získal Miroslav Talian z trenčianskej pizzerie Da Djacomo.

Druhé miesto porota zložená z odborníkov – talianskych majstrov pizze – prisúdila Zvolenčanovi z pizzerie Peppino Benjamínovi Antalíkovi.

„Porota sledovala prípravu, chuť a celkový dojem, najkritickejšie a najdôkladnejšie však sledovali prepečenie cesta,“ povedala Zuzana Schwarzová zo spoločnosti Caffé, s. r. o., ktorá majstrovstvá organizovala. Choreografia – vyhadzovanie pizze, krútenie nad hlavou vraj porotu ovlyvniť nemala. „Porota zistila, že nemáme dobrú múku na pizzu, všetky slovenské múky sú chlebové, takže kvalita kysnutia nie je dostatočná,“ hovorí Schwarzová. Víťaz Miroslav Talian však na pečenie svojej pizze používal taliansku múku, na majstrovstvách sveta v apríli budúceho roka by tak nemal stratiť dôležité body. (haj)

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  2. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  3. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  4. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  5. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  6. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  7. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  8. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  9. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate
  10. Kam do tepla v januári?
  1. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  2. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  3. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  4. Alarica – new business project in the market of shoes
  5. Ako jazdiť na snehu alebo ľade?
  6. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  7. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  8. Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali
  9. Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut
  10. V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov
  1. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 18 645
  2. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 8 186
  3. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 3 367
  4. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 2 124
  5. Kam do tepla v januári? 1 788
  6. First moment Turecko: využite zľavy na špičkové hotely 1 529
  7. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 402
  8. Tatra banka spustila najmodernejší internet banking pre firmy 1 322
  9. Demänovku mieša iba jeden človek. Ako si strážia receptúru? 904
  10. Zelené Grunty vám ponúknu viac, ako očakávate 857