Bratislavčanka upiekla tretiu najlepšiu pizzu

Na majstrovstvách Slovenska v pečení pizze získala tretie miesto zástupkyňa Bratislavy Tatiana Bariová z pizzerie Sole Mio. „Dôležité sú aj najmenšie detaily. Najmä musíte mať dokonalé cesto, dobre vykvasené, ale neprekysnuté,“ povedala. Porotu sa vraj ..


V pondelok sa v Inchebe konali majstrovstvá Slovenska v pečení pizze. Kým Slováci pizzu piekli, Taliani sedeli v porote alebo žonglovali. Na fotografii sú talianski profesionálni žongléri s pizzovým cestom zo Scuola Italiana per pizzalioli. FOTO TASR – IVAN MAJERSKÝ



Na majstrovstvách Slovenska v pečení pizze získala tretie miesto zástupkyňa Bratislavy Tatiana Bariová z pizzerie Sole Mio. „Dôležité sú aj najmenšie detaily. Najmä musíte mať dokonalé cesto, dobre vykvasené, ale neprekysnuté,“ povedala. Porotu sa vraj rozhodla zaujať originálnou oblohou – a vyšlo to. „Nebola to klasická obloha ako paradajková šťava a syr, ale ani nič prehnané. Môj základ tvoril syr a tvaroh, na tom boli namiesto bežnej šťavy paradajky a potom brokolica, kukurica.“

Prvé miesto v konkurencii 50 súťažiacich z 300 slovenských pizzerií získal Miroslav Talian z trenčianskej pizzerie Da Djacomo.

Druhé miesto porota zložená z odborníkov – talianskych majstrov pizze – prisúdila Zvolenčanovi z pizzerie Peppino Benjamínovi Antalíkovi.

„Porota sledovala prípravu, chuť a celkový dojem, najkritickejšie a najdôkladnejšie však sledovali prepečenie cesta,“ povedala Zuzana Schwarzová zo spoločnosti Caffé, s. r. o., ktorá majstrovstvá organizovala. Choreografia – vyhadzovanie pizze, krútenie nad hlavou vraj porotu ovlyvniť nemala. „Porota zistila, že nemáme dobrú múku na pizzu, všetky slovenské múky sú chlebové, takže kvalita kysnutia nie je dostatočná,“ hovorí Schwarzová. Víťaz Miroslav Talian však na pečenie svojej pizze používal taliansku múku, na majstrovstvách sveta v apríli budúceho roka by tak nemal stratiť dôležité body. (haj)

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 664
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 796
  3. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 2 770
  4. Ako sme jazdili v socializme 2 645
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 863
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 754
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 312
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 264
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 197
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 816