SME
Utorok, 3. august, 2021 | Meniny má JergušKrížovkyKrížovky

Bratislavčanka upiekla tretiu najlepšiu pizzu

Na majstrovstvách Slovenska v pečení pizze získala tretie miesto zástupkyňa Bratislavy Tatiana Bariová z pizzerie Sole Mio. „Dôležité sú aj najmenšie detaily. Najmä musíte mať dokonalé cesto, dobre vykvasené, ale neprekysnuté,“ povedala. Porotu sa vraj ..


V pondelok sa v Inchebe konali majstrovstvá Slovenska v pečení pizze. Kým Slováci pizzu piekli, Taliani sedeli v porote alebo žonglovali. Na fotografii sú talianski profesionálni žongléri s pizzovým cestom zo Scuola Italiana per pizzalioli. FOTO TASR – IVAN MAJERSKÝ



Na majstrovstvách Slovenska v pečení pizze získala tretie miesto zástupkyňa Bratislavy Tatiana Bariová z pizzerie Sole Mio. „Dôležité sú aj najmenšie detaily. Najmä musíte mať dokonalé cesto, dobre vykvasené, ale neprekysnuté,“ povedala. Porotu sa vraj rozhodla zaujať originálnou oblohou – a vyšlo to. „Nebola to klasická obloha ako paradajková šťava a syr, ale ani nič prehnané. Môj základ tvoril syr a tvaroh, na tom boli namiesto bežnej šťavy paradajky a potom brokolica, kukurica.“

Skryť Vypnúť reklamu

Prvé miesto v konkurencii 50 súťažiacich z 300 slovenských pizzerií získal Miroslav Talian z trenčianskej pizzerie Da Djacomo.

Druhé miesto porota zložená z odborníkov – talianskych majstrov pizze – prisúdila Zvolenčanovi z pizzerie Peppino Benjamínovi Antalíkovi.

„Porota sledovala prípravu, chuť a celkový dojem, najkritickejšie a najdôkladnejšie však sledovali prepečenie cesta,“ povedala Zuzana Schwarzová zo spoločnosti Caffé, s. r. o., ktorá majstrovstvá organizovala. Choreografia – vyhadzovanie pizze, krútenie nad hlavou vraj porotu ovlyvniť nemala. „Porota zistila, že nemáme dobrú múku na pizzu, všetky slovenské múky sú chlebové, takže kvalita kysnutia nie je dostatočná,“ hovorí Schwarzová. Víťaz Miroslav Talian však na pečenie svojej pizze používal taliansku múku, na majstrovstvách sveta v apríli budúceho roka by tak nemal stratiť dôležité body. (haj)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako si zabezpečiť krytie liečby a karantény v zahraničí?
  2. Podnikáte? Otvorte si účet online a ušetrite
  3. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  4. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  5. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca
  6. Čítajte SME.sk na viacerých zariadeniach
  7. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy
  8. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova
  9. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  10. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  1. Dekarbonizácia má byť súčasťou moderných dodávateľských vzťahov
  2. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  3. Ako zvýšiť produktivitu vašej prevádzky?
  4. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  5. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  6. Podnikáte? Otvorte si účet online a ušetrite
  7. Čítajte SME.sk na viacerých zariadeniach
  8. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca
  9. Môže pivo spojiť Prešov s Veľkým Šarišom?
  10. Vodného slalomára privítal doma aj jeho hlavný partner BILLA
  1. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 5 401
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 5 042
  3. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 963
  4. Jeden deň na Bratislavu nestačí 3 861
  5. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 3 611
  6. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova 3 576
  7. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy 3 145
  8. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 2 865
  9. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 2 641
  10. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách? 2 034
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu