SME
Utorok, 1. december, 2020 | Meniny má EdmundKrížovkyKrížovky

Bratislavčanka upiekla tretiu najlepšiu pizzu

Na majstrovstvách Slovenska v pečení pizze získala tretie miesto zástupkyňa Bratislavy Tatiana Bariová z pizzerie Sole Mio. „Dôležité sú aj najmenšie detaily. Najmä musíte mať dokonalé cesto, dobre vykvasené, ale neprekysnuté,“ povedala. Porotu sa vraj ..


V pondelok sa v Inchebe konali majstrovstvá Slovenska v pečení pizze. Kým Slováci pizzu piekli, Taliani sedeli v porote alebo žonglovali. Na fotografii sú talianski profesionálni žongléri s pizzovým cestom zo Scuola Italiana per pizzalioli. FOTO TASR – IVAN MAJERSKÝ



Na majstrovstvách Slovenska v pečení pizze získala tretie miesto zástupkyňa Bratislavy Tatiana Bariová z pizzerie Sole Mio. „Dôležité sú aj najmenšie detaily. Najmä musíte mať dokonalé cesto, dobre vykvasené, ale neprekysnuté,“ povedala. Porotu sa vraj rozhodla zaujať originálnou oblohou – a vyšlo to. „Nebola to klasická obloha ako paradajková šťava a syr, ale ani nič prehnané. Môj základ tvoril syr a tvaroh, na tom boli namiesto bežnej šťavy paradajky a potom brokolica, kukurica.“

Skryť Vypnúť reklamu

Prvé miesto v konkurencii 50 súťažiacich z 300 slovenských pizzerií získal Miroslav Talian z trenčianskej pizzerie Da Djacomo.

Druhé miesto porota zložená z odborníkov – talianskych majstrov pizze – prisúdila Zvolenčanovi z pizzerie Peppino Benjamínovi Antalíkovi.

„Porota sledovala prípravu, chuť a celkový dojem, najkritickejšie a najdôkladnejšie však sledovali prepečenie cesta,“ povedala Zuzana Schwarzová zo spoločnosti Caffé, s. r. o., ktorá majstrovstvá organizovala. Choreografia – vyhadzovanie pizze, krútenie nad hlavou vraj porotu ovlyvniť nemala. „Porota zistila, že nemáme dobrú múku na pizzu, všetky slovenské múky sú chlebové, takže kvalita kysnutia nie je dostatočná,“ hovorí Schwarzová. Víťaz Miroslav Talian však na pečenie svojej pizze používal taliansku múku, na majstrovstvách sveta v apríli budúceho roka by tak nemal stratiť dôležité body. (haj)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  2. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  3. Máte problémy s trávením? Známy gastroenterológ radí ako na ne
  4. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  5. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  6. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí
  7. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  8. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  9. Venujte na Vianoce darček plný informácií
  10. Zdravé varenie: zábava pre celú rodinu
  1. Detský čaj COOP Jednoty získal unikátne medzinárodné ocenenie
  2. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  3. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  4. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  5. Novinka medzi prefabrikátmi
  6. Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií
  7. 3D virtuálne prechádzky pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc
  8. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  9. The future of M&A in Europe
  10. Prvé zamestnanie: 3 veci, na ktoré by ste nemali zabudnúť
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 34 646
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 455
  3. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 15 355
  4. Aká je chémia vôní 11 090
  5. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 381
  6. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 814
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 743
  8. Bývanie v meste predlžuje život 8 246
  9. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 775
  10. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 5 907
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu