SME
Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Námestie voňalo rybacou polievkou

V piatok popoludní sa na Rybnom námestí okolo morového stĺpa šírila vôňa drevného uhlia a rybaciny. Desať tímov sa tu na prvom ročníku súťaže pokúšalo navariť najlepšiu dunajskú rybaciu polievku. Svoju kuchyňu sa usilovali spropagovať tímy niekoľkých ...


Na Rybnom námestí sa v piatok v desiatich kotloch varila rybacia polievka. Prvý ročník súťaže vo varení dunajských špecialít pritiahol vôňou mnohých okoloidúcich. FOTO SME - MARTIN KÓŇA



V piatok popoludní sa na Rybnom námestí okolo morového stĺpa šírila vôňa drevného uhlia a rybaciny. Desať tímov sa tu na prvom ročníku súťaže pokúšalo navariť najlepšiu dunajskú rybaciu polievku. Svoju kuchyňu sa usilovali spropagovať tímy niekoľkých reštaurácií i amatérski kuchári. Varili aj predstavitelia staromestskej samosprávy, partia primátora maďarského Moson-Magyaróváru pripravovala tradičné haláslé. Organizátori zabezpečili ryby, koreniny aj drevné uhlie. Podmienkou účasti bolo, aby si každý tím doniesol svoj kotol, poprípade tajné prísady na vylepšenie chuti jednotlivých špecialít.

Chuť navarených výtvorov hodnotili okoloidúci - za dvadsať korún dostali lístky na polievku aj guličku, ktorú vhodili do dózy tímu s najchutnejšou polievkou. "Veľmi mi chutila soljanka a vianočná rybacia," hovorí dôchodca Andrej.

Medzi kulinárskymi partiami bol aj tím s režisérom Jakubom Nvotom, ktorý varil bujabézu podľa originálneho receptu Paľa Mikulíka. A čo by mala správna rybacia polievka podľa šéfa tímu obsahovať? "V prvom rade veľa rýb, vodu, soľ, korenie a víno. Najdôležitejšia je ale chuť do jedla," prezradil svoj recept Mikulík. (mk)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Aká je chémia vôní
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. OFFICE ROKA 2020 poukáže na transformáciu pracovného prostredia
  1. Darček? Špičková autonavigácie Mio Spirit 8670 Full EÚ Lifetime!
  2. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  3. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  4. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  5. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  6. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  7. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  8. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  9. Aká je chémia vôní
  10. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 30 255
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 16 699
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 14 748
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 9 652
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 717
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 256
  7. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 8 225
  8. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 8 084
  9. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 971
  10. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 724
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu