SME
Utorok, 9. august, 2022 | Meniny má Ľubomíra

V Tatre bez čapovaného, ale s noblesou

Ak by ste zatúžili po miernej noblese bez okázalosti, vyberte sa na obed či večeru do reštaruácie v hoteli Tatra. Pekne prestreté stoly, na stole sviečky farebne zladené so servítkami, pekné príbory a čašníci s mierne starosvetskou patinou vás nenechajú .

Ak by ste zatúžili po miernej noblese bez okázalosti, vyberte sa na obed či večeru do reštaruácie v hoteli Tatra. Pekne prestreté stoly, na stole sviečky farebne zladené so servítkami, pekné príbory a čašníci s mierne starosvetskou patinou vás nenechajú na pochybách: ste v decentnom prostredí, kde budete mať možnosť v pokoji sa pozhovárať.

Prostredie je príjemné, ale pozor, trochu chladné – pokiaľ ide o teplotu vzduchu. Kuchyňa, žiaľ, už taká vyberaná nie je. Najlepšia je polievočka, ako hovorí čašník, najmä slepačia s pečeňovými haluštičkami. Hlavné jedlá nie sú síce zlé, ale nejakého neštandardného zážitku sa vaše chuťové poháriky nedočkajú. A za obed (dve polievočky, dve hlavné jedlá, k jednému kapustička navyše, dve tretinkové pivá, deci vína, dve minerálky, jedna káva) zaplatíte 700 korún.

SkryťVypnúť reklamu

Do Tatry sa oplatí ísť najmä vtedy, keď dole v Štúdiu S hosťujú české divadlá. To je totiž čas, kedy sú v reštaurácii Dni českej kuchyne. Len škoda, že česká kuchyňa sa nespája aj s českým pivom – čapované tu totiž nemajú vôbec. Na druhej strane, ak chcete k obedu slušné víno, nemusíte si objednať rovno celú sedmičku – aj to rozlievané je lepšie, ako reštaurácie bežne ponúkajú.

Obsluha je, ako sme už spomínali, decentná a pozorná. Netrvá dlho, kým si vás všimne, popolníky vymieňa často a keď poviete, že chcete platiť, na účet nebudete čakať 20 minút. Prenasledovať vás nebude ani šatňárka pri vchode – ak chcete, môžete ísť dnu aj v bunde. (szm)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Prehľad a automatizácia
  2. Odomknite si články na mobile a počítači. Stačí jedno predplatné
  3. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete
  4. Kde u nás kúpite domácke potraviny
  5. Na Oravskej priehrade s Kalim aj Spievankovom. Vidíme sa naživo
  6. 100 ovocných druhov, ktoré u nás dokážeme pestovať
  7. Dráčik nepúta príbehom, ale perlami ducha
  8. Pozrite si, kedy hrá futbalové zápasy vaše mesto či dedina
  1. Prehľad a automatizácia
  2. Dopyt v Bratislave mierne klesol, ceny však stále rástli
  3. Šéf PLANEO: Budúcnosť obchodu je v službách
  4. Čo robiť, aby dieťa neskončilo v nemocnici s črevnou virózou?
  5. Odomknite si články na mobile a počítači. Stačí jedno predplatné
  6. Goralské folklórne slávnosti po prvýkrát priamo v horách
  7. Za vysokou spotrebou sa často skrýva zlá kondícia motora
  8. Ktoré regionálne projekty podporí Nadácia COOP Jednota?
  1. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete 10 211
  2. 100 ovocných druhov, ktoré u nás dokážeme pestovať 8 766
  3. Dráčik nepúta príbehom, ale perlami ducha 7 461
  4. Miliónová autorka Táňa K. Vasilková: Po úspechu som netúžila 4 904
  5. Pozrite si, kedy hrá futbalové zápasy vaše mesto či dedina 4 637
  6. Kde u nás kúpite domácke potraviny 3 059
  7. Držanie peňazí na bežnom účte robí Slovákov chudobnejšími 1 767
  8. Dobrá správa pre pacientov s cukrovkou 1 720
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Post Bellum SK: Kaviarne: dobrá adresa, politika aj štamgasti
  2. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Novomestská parkovacia: Firma bez kontroly, ktorá nepodnikala, iba míňala
  3. Robert Puk: Sú mestské časti pre Bratislavu nebezpečné?
  4. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Žijeme si tu ako v rozprávke
  5. Róbert Thomas: Zaparkovať auto priamo v parku ?! Pre niektorých ,,žiaden“ problém
  6. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Utečenci spali na lehátkach a platili za nich ako v luxusnom hoteli.
  7. Martin Greguš: Team-building za cca 5 899 eur - je to možné? Pozrime sa na počet zamestnancov, ktorý sa opäť raz vymkol z podkontroly - Metropolitný inštitút
  8. Daniel Bíro: V Bratislave malo byť metro. Aké sú história a súčasnosť tohto projektu?
  1. Věra Tepličková: A to je koniec, vážení! Čaká nás už len zima, hlad a beznádej... Ak nezasiahne Matovič... 124 698
  2. Martin Sústrik: Korupcia v ruskej armáde 27 121
  3. Tomáš Harustiak: Kto šetrí ma za tri / Ako vyžiť z minimálnej mzdy ? / Dá sa vyžiť z minimálnej mzdy ? / Prečo Slováci nemajú peniaze / Ako vyžiť z dôchodku / 11 052
  4. Ján Šeďo: Očovčania majú do zajtra hladovku, obchod "stráži" medveď ! 8 941
  5. Jana Melišová: Svet sa zmenil... 7 138
  6. Post Bellum SK: Hromady mŕtvych a nočné mory o Varšavskom povstaní 3 971
  7. Vladimir Skala: Padá bankový sektor v Číne? 3 931
  8. Věra Tepličková: Chcete osviežiť váš imunitný systém? Prihláste sa na 4. dávku 2 572
  1. Monika Nagyova: Moja babka zažila kvôli podvodníkom trýznivé minúty, ktoré by neželala nikomu.
  2. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 45. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 3/3 - Návrat do civilizácie, 1914
  3. Jiří Ščobák: Kde dnes môžeme ušetriť? Znížiť spotrebu a náklady?
  4. Jiří Ščobák: Proč bychom si měli zapamatovat jméno Anna Chadimová? Co nám po ní zůstalo?
  5. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Ružinovská televízia - pod kontrolou politikov
  6. Jiří Ščobák: Krásne a zaujímavé historické poistné zmluvy: Existovala aj čisto slovenská poisťovňa? A čo bola „zmluva odvážna“?
  7. Monika Nagyova: O žene, ktorá milovala rúško
  8. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Novomestská parkovacia: Firma bez kontroly, ktorá nepodnikala, iba míňala
SkryťZatvoriť reklamu