Z krčmy reštaurácia – a slušná

Bývalá krčma štvrtej cenovej skupiny uprostred Vajnorskej ulice sa zmenila na reštauráciu. Stále je to síce Vajnorská viecha, ale dnes sa tam dá slušne naobedovať. Vie to zrejme celé okolie, lebo v čase obeda je plná. Hluk však nie je prehnaný a priestory

sú dostatočne prehradené.

Miestnosti sú obložené drevom a na stenách visia reklamy zo zašlých čias. Drevené sú aj stoly a stoličky – atmosféra takmer vinárenská, veď nakoniec reštaurácia je pod úrovňou chodníka.

Ponuka jedál je široká, od vyprážaného všetkých druhov po slovenské, divinové či rybie špeciality. Na jedálnom lístku sú aj zemiakové gule plnené údeným mäsom, ale tie sa nám zatiaľ ochutnať nepodarilo – nikdy ich nemali. Výber je však bohatý. Odporučiť môžeme furmanskú drevenú misu – v korýtku vám za 125 korún naservírujú furmanské halušky (halušky so syrom) s bravčovým na prírodno zapečeným so syrom a oblohou. Porcia je taká, že s ňou má čo robiť aj slušný jedák – a to sa netýka len tohto jedla. K dispozícii je šalátový bar. Za zmienku stoja aj polievky – počnúc cesnakovou na dva spôsoby cez poctivú fazuľovú až po českú cibulačku. A dobré (a tiež výdatné) sú aj dezerty.

Obsluha je slušná aj dostatočne rýchla. Nemáte pocit, že si vás nikto nevšíma, ani, že to prasa, z ktorého chcete rezeň, sa ešte len chystajú zabiť. Ten, kto si potrpí na čisté popolníky, si však trochu vytrpí, lebo tie už čašníci často vysýpať nestíhajú. Toaleta je znesiteľná a pokiaľ ide o reštauračný pach, ten si odnesiete so sebou (ale vyvetrá sa pomerne rýchlo).

Plus – za veľké porcie a vcelku chutné jedlo veľmi slušné ceny. Za dve polievky, dve hlavné jedlá (furmanskú drevenú misu a bryndzové halušky) a nápoje sme zaplatili 314 korún. (szm)

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  3. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  10. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 21 052
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 874
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 14 828
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 190
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 631
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 5 236
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 314
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 392
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 276
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 112