SME

Z krčmy reštaurácia – a slušná

Bývalá krčma štvrtej cenovej skupiny uprostred Vajnorskej ulice sa zmenila na reštauráciu. Stále je to síce Vajnorská viecha, ale dnes sa tam dá slušne naobedovať. Vie to zrejme celé okolie, lebo v čase obeda je plná. Hluk však nie je prehnaný a priestory

sú dostatočne prehradené.

Miestnosti sú obložené drevom a na stenách visia reklamy zo zašlých čias. Drevené sú aj stoly a stoličky – atmosféra takmer vinárenská, veď nakoniec reštaurácia je pod úrovňou chodníka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ponuka jedál je široká, od vyprážaného všetkých druhov po slovenské, divinové či rybie špeciality. Na jedálnom lístku sú aj zemiakové gule plnené údeným mäsom, ale tie sa nám zatiaľ ochutnať nepodarilo – nikdy ich nemali. Výber je však bohatý. Odporučiť môžeme furmanskú drevenú misu – v korýtku vám za 125 korún naservírujú furmanské halušky (halušky so syrom) s bravčovým na prírodno zapečeným so syrom a oblohou. Porcia je taká, že s ňou má čo robiť aj slušný jedák – a to sa netýka len tohto jedla. K dispozícii je šalátový bar. Za zmienku stoja aj polievky – počnúc cesnakovou na dva spôsoby cez poctivú fazuľovú až po českú cibulačku. A dobré (a tiež výdatné) sú aj dezerty.

SkryťVypnúť reklamu

Obsluha je slušná aj dostatočne rýchla. Nemáte pocit, že si vás nikto nevšíma, ani, že to prasa, z ktorého chcete rezeň, sa ešte len chystajú zabiť. Ten, kto si potrpí na čisté popolníky, si však trochu vytrpí, lebo tie už čašníci často vysýpať nestíhajú. Toaleta je znesiteľná a pokiaľ ide o reštauračný pach, ten si odnesiete so sebou (ale vyvetrá sa pomerne rýchlo).

Plus – za veľké porcie a vcelku chutné jedlo veľmi slušné ceny. Za dve polievky, dve hlavné jedlá (furmanskú drevenú misu a bryndzové halušky) a nápoje sme zaplatili 314 korún. (szm)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 97 419
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 061
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 750
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 994
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 265
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 4 987
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 776
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu