SME

Obľúbené podniky redaktora Dana Sládeka

Ázijská reštaurácia Asian star, Aupark

Bohatý výber chutných čínskych, japonských a iných jedál z ázijskej oblasti. Ak niečo chýba, tak iba trochu bohatší sortiment hotových jedál na pohyblivom páse a širší výber zeleninových šalátov. (Ako je zvykom v podobných reštauráciách, hotové studené jedlá si môže zákazník zobrať priamo z pohyblivého pásu, ktorý sa vinie okolo baru.) Obsluha je síce niekedy trošku pomalšia, ale na jedlo sa nečaká dlho. Negatívom je podľa mňa trochu nelogické rozdelenie reštaurácie na fajčiarsku a nefajčiarsku zónu. Stáva sa totiž - aj keď sedím v nefajčiarskej zóne - že mi priamo do jedla ide cigaretový dym od vedľajšieho stola, ktorý je už vo fajčiarskom priestore.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Pizzeria Mediteraneo, Rača (objekt Drevony)

Výborná pizza, perfektný grécky šalát, štýlovo zariadený interiér. To sú asi hlavné charakteristiky tejto reštaurácie. Majú tu však aj skvelé slovenské i zahraničné vína a dobrú kávu. Je to tiež jedna z mála bratislavských pizzerií, v ktorej si pochutím aj na jedlách z bravčového a morčacieho mäsa. (V minulosti to bol jeden z vážnych nedostatkov tejto pizzerie, ale stav sa pred niekoľkými mesiacmi veľmi zlepšil - zrejme je to novým kuchárom.) Najlepšie sa tu sedí v lete, keď je otvorená murovaná letná terasa s pohodlnými ratanovými stoličkami. Menšími negatívami sú vyššie ceny pizze i ostatných jedál, ako aj pomalšia obsluha pri plno obsadenom podniku. FOTO SME - MIROSLAVA CIBULKOVÁ

Reštaurácia 44, Vajnorská ulica

SkryťVypnúť reklamu

Najväčšou výhodou je pre mňa to, že v "štyridsaťštvorke" majú otvorené takmer nonstop. Je to podnik, ktorý príde vhod aj vtedy, keď už je všetko ostatné zatvorené. Varia tu od skorého dopoludnia až do veľmi neskorej noci, takže si tu môžem dať dobrú pizzu alebo kuracie soté aj o tretej ráno. Je tu tiež pozorná a rýchla obsluha a na jedlo tu zvyčajne čakám iba veľmi krátko. Kuchyňa je na vysokej úrovni, iba raz sa mi stalo, že ryžová pochúťka Riso vegetariane bola trochu presolená. Majú tu veľký výber teplých i studených nealko nápojov, ale aj miešaných alkoholických drinkov. Chýba azda trochu bohatšia vínna karta.

FOTO SME - PAVOL MAJER

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 97 042
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 044
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 728
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 963
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 263
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 034
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 763
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu