SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Aj Verne už má svojich štamgastov

V priestoroch bývalej divokej krčmičky študentov Vysokej školy výtvarných umení na Hviezdoslavovom námestí Danglár je dnes kaviareň a reštaurácia Verne. V čase obednej špičky sú všetky tri miestnosti preplnené obedujúcimi. Najatraktívnejšie miesta ako ...

V priestoroch bývalej divokej krčmičky študentov Vysokej školy výtvarných umení na Hviezdoslavovom námestí Danglár je dnes kaviareň a reštaurácia Verne. V čase obednej špičky sú všetky tri miestnosti preplnené obedujúcimi. Najatraktívnejšie miesta ako modrý salónik, červený zamatový diván a dve „kráľovské“ kreslá sú, samozrejme, obsadené. Aj pri dlhom rade zelených stolíkov sa však na červenej pohovke sedí celkom pohodlne. Priestor napriek vrave, v čase obeda prehlušujúcej muziku, pôsobí harmonicky. Farebné steny jemných odtieňov preplnené pop artovými obrazmi a doplnkami moderného umenia zútulňuje starožitný nábytok a „predpotopné“ elektrospotrebiče, napríklad rádio, písací stroj alebo mikroskop.

Skryť Vypnúť reklamu

Jedálny lístok je vcelku bohatý – 35 teplých jedál, 4 druhy šalátov a 5 dezertov, 14 druhov kávy v cene od 28 do 35 korún, niekoľko druhov piva od 35 do 40 Sk. Vybrali sme si tagliatelli (zelené cestoviny) s dvoma druhmi syra, zapekanú brokolicu so syrom a po pohári červeného vína. Chyba krásy prišla po polhodinke čakania – čašník priniesol len jedno jedlo a s poznámkou, že druhé tu bude o chvíľu, odbehol. Kým doniesol zapekanú brokolicu, zelené rezance boli už skoro studené. Jedlo však bolo našťastie esteticky upravené a veľmi chutné. Za dva obedy a dvakrát dve deci červeného sme zaplatili 230 korún.

Spestrením môže byť príležitosť prečítať si kapitolu verneovky, ktorých je v knižnici pri bare asi tridsať.

Verne je cez týždeň otvorený od 8. do 24. h, v sobotu od 10. do 24. a v nedeľu od 12. do 24. h. (din)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  2. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  3. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  4. Vitajte v postapokalyptickom svete
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  5. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  6. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Úprava osobného motorového vozidla
  9. Important information for Brazilians living in Slovakia
  10. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 753
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 15 987
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 909
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 348
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 942
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 10 737
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 119
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 594
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 499
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 352
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu