SME
Štvrtok, 5. august, 2021 | Meniny má HortenziaKrížovkyKrížovky

Aj Verne už má svojich štamgastov

V priestoroch bývalej divokej krčmičky študentov Vysokej školy výtvarných umení na Hviezdoslavovom námestí Danglár je dnes kaviareň a reštaurácia Verne. V čase obednej špičky sú všetky tri miestnosti preplnené obedujúcimi. Najatraktívnejšie miesta ako ...

V priestoroch bývalej divokej krčmičky študentov Vysokej školy výtvarných umení na Hviezdoslavovom námestí Danglár je dnes kaviareň a reštaurácia Verne. V čase obednej špičky sú všetky tri miestnosti preplnené obedujúcimi. Najatraktívnejšie miesta ako modrý salónik, červený zamatový diván a dve „kráľovské“ kreslá sú, samozrejme, obsadené. Aj pri dlhom rade zelených stolíkov sa však na červenej pohovke sedí celkom pohodlne. Priestor napriek vrave, v čase obeda prehlušujúcej muziku, pôsobí harmonicky. Farebné steny jemných odtieňov preplnené pop artovými obrazmi a doplnkami moderného umenia zútulňuje starožitný nábytok a „predpotopné“ elektrospotrebiče, napríklad rádio, písací stroj alebo mikroskop.

Skryť Vypnúť reklamu

Jedálny lístok je vcelku bohatý – 35 teplých jedál, 4 druhy šalátov a 5 dezertov, 14 druhov kávy v cene od 28 do 35 korún, niekoľko druhov piva od 35 do 40 Sk. Vybrali sme si tagliatelli (zelené cestoviny) s dvoma druhmi syra, zapekanú brokolicu so syrom a po pohári červeného vína. Chyba krásy prišla po polhodinke čakania – čašník priniesol len jedno jedlo a s poznámkou, že druhé tu bude o chvíľu, odbehol. Kým doniesol zapekanú brokolicu, zelené rezance boli už skoro studené. Jedlo však bolo našťastie esteticky upravené a veľmi chutné. Za dva obedy a dvakrát dve deci červeného sme zaplatili 230 korún.

Spestrením môže byť príležitosť prečítať si kapitolu verneovky, ktorých je v knižnici pri bare asi tridsať.

Verne je cez týždeň otvorený od 8. do 24. h, v sobotu od 10. do 24. a v nedeľu od 12. do 24. h. (din)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Podnikáte? Otvorte si účet online a ušetrite
  2. Ako si zabezpečiť krytie liečby a karantény v zahraničí?
  3. Poznáte horúci trend interiérového dizajnu?
  4. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise
  5. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  6. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  7. Odomknite si SME.sk na viacerých zariadeniach
  8. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca
  9. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy
  10. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova
  1. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  2. Stropný zdvihák zlepší život všetkým imobilným ľuďom
  3. Zázračné účinky Arónie na zdravie
  4. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  5. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  6. Poznáte horúci trend interiérového dizajnu?
  7. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise
  8. Dekarbonizácia má byť súčasťou moderných dodávateľských vzťahov
  9. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  10. Ako zvýšiť produktivitu vašej prevádzky?
  1. Ficov priateľ a oligarcha Miroslav Výboh zmenil kurz v biznise 6 498
  2. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy 5 886
  3. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 5 801
  4. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova 5 432
  5. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci 4 770
  6. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 187
  7. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor 3 137
  8. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca 3 136
  9. Jeden deň na Bratislavu nestačí 2 637
  10. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 2 572
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu