Aj Verne už má svojich štamgastov

V priestoroch bývalej divokej krčmičky študentov Vysokej školy výtvarných umení na Hviezdoslavovom námestí Danglár je dnes kaviareň a reštaurácia Verne. V čase obednej špičky sú všetky tri miestnosti preplnené obedujúcimi. Najatraktívnejšie miesta ako ...

V priestoroch bývalej divokej krčmičky študentov Vysokej školy výtvarných umení na Hviezdoslavovom námestí Danglár je dnes kaviareň a reštaurácia Verne. V čase obednej špičky sú všetky tri miestnosti preplnené obedujúcimi. Najatraktívnejšie miesta ako modrý salónik, červený zamatový diván a dve „kráľovské“ kreslá sú, samozrejme, obsadené. Aj pri dlhom rade zelených stolíkov sa však na červenej pohovke sedí celkom pohodlne. Priestor napriek vrave, v čase obeda prehlušujúcej muziku, pôsobí harmonicky. Farebné steny jemných odtieňov preplnené pop artovými obrazmi a doplnkami moderného umenia zútulňuje starožitný nábytok a „predpotopné“ elektrospotrebiče, napríklad rádio, písací stroj alebo mikroskop.

Jedálny lístok je vcelku bohatý – 35 teplých jedál, 4 druhy šalátov a 5 dezertov, 14 druhov kávy v cene od 28 do 35 korún, niekoľko druhov piva od 35 do 40 Sk. Vybrali sme si tagliatelli (zelené cestoviny) s dvoma druhmi syra, zapekanú brokolicu so syrom a po pohári červeného vína. Chyba krásy prišla po polhodinke čakania – čašník priniesol len jedno jedlo a s poznámkou, že druhé tu bude o chvíľu, odbehol. Kým doniesol zapekanú brokolicu, zelené rezance boli už skoro studené. Jedlo však bolo našťastie esteticky upravené a veľmi chutné. Za dva obedy a dvakrát dve deci červeného sme zaplatili 230 korún.

Spestrením môže byť príležitosť prečítať si kapitolu verneovky, ktorých je v knižnici pri bare asi tridsať.

Verne je cez týždeň otvorený od 8. do 24. h, v sobotu od 10. do 24. a v nedeľu od 12. do 24. h. (din)

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 36 883
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 24 510
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 20 079
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 590
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 280
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 909
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 847
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 484
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 389
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 709