SME
Streda, 27. január, 2021 | Meniny má BohušKrížovkyKrížovky

Od pondelka nová posila v cestovnom ruchu – Carlton

Už len dva dni a v pondelok získa Bratislava i celé Slovensko v cestovnom ruchu novú posilu – prvý slovenský päťhviezdičkový hotel. V novom šate i s novým názvom, Radisson SAS Carlton, poskytne nadštandardné ubytovacie a kongresové služby, ale podľa ...


FOTO – TASR



Už len dva dni a v pondelok získa Bratislava i celé Slovensko v cestovnom ruchu novú posilu – prvý slovenský päťhviezdičkový hotel. V novom šate i s novým názvom, Radisson SAS Carlton, poskytne nadštandardné ubytovacie a kongresové služby, ale podľa prísľubov šéfov sa v gastronomickej ponuke bude snažiť cenovo vyjsť v ústrety aj širším vrstvám. Inak by sa oddávna zakorenený zvyk Bratislavčanov posedieť si v Carltone aspoň na poobedňajšej káve sotva obnovil. Ako uviedol riaditeľ hotela, Dán Peter Anker-Moller, tento historický záväzok si hlboko uvedomujú. Aj jedálny lístok bude mať v základnej zostave zakomponované nielen európske a ázijské špeciality, ale i slovenskú kuchyňu.

Skryť Vypnúť reklamu

Podľa šéfkuchára, Švajčiara Markusa Niederhausera, ktorý má za sebou dlhé roky praxe v radissonskej hotelovej sieti v Jordánsku, Litve či Rusku, budú podávať aj bryndzové halušky. Pán Niederhauser už vie túto typicky našskú špecialitu nazvať bezchybne po slovensky, ale kto ho to naučil variť? „Zatiaľ nikto,“ priznal sa s úsmevom, „v kuchyni mám však veľa pomocníkov, ktorí to zvládnu a ja si to zatiaľ všetko obzerám a oboznamujem sa s novými postupmi.“ Kuchársky mančaft tvorí 20 ľudí, prevažne Slovákov, až na jedného Čecha a Litovčana.

Október bude pre radissonsko-carltonskú kuchyňu testovacím obdobím. Kuchyňa začne fungovať v rozbehovom štádiu so základným menu. Podľa Niederhausera od novembra budú jedálny lístok obohacovať o nové jedlá, ale aj obmieňať podľa sezóny. Návštevníci dostanú príležitosť zažiť aj netradičné stolovanie, keď vybraní hostia budú môcť ochutnať špeciality priamo v kuchyni. Niederhauser zatiaľ nechcel prezradiť, podľa akého kľúča vyberú týchto hostí. Problémom nebude ani výber z vegetariánskej a vegánskej stravy, z bezlepkových či iných diétnych jedál.

Skryť Vypnúť reklamu

Takmer všetky suroviny sú od lokálnych dodávateľov. Šéfkuchár potvrdil, že hovädzinu berú z domáceho chovu a dodávateľ im povinne predkladá atest na BSE.

TÁŇA RUNDESOVÁ

Z CENOVEJ PONUKY V RADISSON-CARLTONE

Špeciálny zeleninový šalát s toastom 98 korún

Kuracie prsia so zele- ninou a prílohou 280 korún

Plnená zemiaková šupka 60 korún

Exotické koktaily od 100 korún

Káva od 35 korún

Ubytovanie v „najlacnejších“ izbách od 4300 korún (zlacnená víkendová sadzba), bežná cena od 7300 korún

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  3. Hygge ako životný štýl
  4. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  5. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  6. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  7. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  8. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  9. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  10. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  1. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  2. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  3. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  5. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  6. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  7. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  8. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  9. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  10. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 20 473
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 19 206
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 18 297
  4. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 10 022
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 277
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 947
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 583
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 362
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 199
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 068
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu