Od pondelka nová posila v cestovnom ruchu – Carlton

Už len dva dni a v pondelok získa Bratislava i celé Slovensko v cestovnom ruchu novú posilu – prvý slovenský päťhviezdičkový hotel. V novom šate i s novým názvom, Radisson SAS Carlton, poskytne nadštandardné ubytovacie a kongresové služby, ale podľa ...


FOTO – TASR



Už len dva dni a v pondelok získa Bratislava i celé Slovensko v cestovnom ruchu novú posilu – prvý slovenský päťhviezdičkový hotel. V novom šate i s novým názvom, Radisson SAS Carlton, poskytne nadštandardné ubytovacie a kongresové služby, ale podľa prísľubov šéfov sa v gastronomickej ponuke bude snažiť cenovo vyjsť v ústrety aj širším vrstvám. Inak by sa oddávna zakorenený zvyk Bratislavčanov posedieť si v Carltone aspoň na poobedňajšej káve sotva obnovil. Ako uviedol riaditeľ hotela, Dán Peter Anker-Moller, tento historický záväzok si hlboko uvedomujú. Aj jedálny lístok bude mať v základnej zostave zakomponované nielen európske a ázijské špeciality, ale i slovenskú kuchyňu.

Podľa šéfkuchára, Švajčiara Markusa Niederhausera, ktorý má za sebou dlhé roky praxe v radissonskej hotelovej sieti v Jordánsku, Litve či Rusku, budú podávať aj bryndzové halušky. Pán Niederhauser už vie túto typicky našskú špecialitu nazvať bezchybne po slovensky, ale kto ho to naučil variť? „Zatiaľ nikto,“ priznal sa s úsmevom, „v kuchyni mám však veľa pomocníkov, ktorí to zvládnu a ja si to zatiaľ všetko obzerám a oboznamujem sa s novými postupmi.“ Kuchársky mančaft tvorí 20 ľudí, prevažne Slovákov, až na jedného Čecha a Litovčana.

Október bude pre radissonsko-carltonskú kuchyňu testovacím obdobím. Kuchyňa začne fungovať v rozbehovom štádiu so základným menu. Podľa Niederhausera od novembra budú jedálny lístok obohacovať o nové jedlá, ale aj obmieňať podľa sezóny. Návštevníci dostanú príležitosť zažiť aj netradičné stolovanie, keď vybraní hostia budú môcť ochutnať špeciality priamo v kuchyni. Niederhauser zatiaľ nechcel prezradiť, podľa akého kľúča vyberú týchto hostí. Problémom nebude ani výber z vegetariánskej a vegánskej stravy, z bezlepkových či iných diétnych jedál.

Takmer všetky suroviny sú od lokálnych dodávateľov. Šéfkuchár potvrdil, že hovädzinu berú z domáceho chovu a dodávateľ im povinne predkladá atest na BSE.

TÁŇA RUNDESOVÁ

Z CENOVEJ PONUKY V RADISSON-CARLTONE

Špeciálny zeleninový šalát s toastom 98 korún

Kuracie prsia so zele- ninou a prílohou 280 korún

Plnená zemiaková šupka 60 korún

Exotické koktaily od 100 korún

Káva od 35 korún

Ubytovanie v „najlacnejších“ izbách od 4300 korún (zlacnená víkendová sadzba), bežná cena od 7300 korún

Najčítanejšie na SME Bratislava


Inzercia - Tlačové správy


  1. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  8. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  9. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  10. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  1. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  3. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  4. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  5. Už aj seniori presadajú do SUV
  6. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  7. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  8. Bratislava gets a new public space and park
  9. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  10. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 5 585
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 4 067
  3. Ako sme jazdili v socializme 2 518
  4. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 1 964
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 721
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 370
  7. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 135
  8. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 106
  9. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 686
  10. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 618