Od pondelka nová posila v cestovnom ruchu – Carlton

Už len dva dni a v pondelok získa Bratislava i celé Slovensko v cestovnom ruchu novú posilu – prvý slovenský päťhviezdičkový hotel. V novom šate i s novým názvom, Radisson SAS Carlton, poskytne nadštandardné ubytovacie a kongresové služby, ale podľa ...


FOTO – TASR



Už len dva dni a v pondelok získa Bratislava i celé Slovensko v cestovnom ruchu novú posilu – prvý slovenský päťhviezdičkový hotel. V novom šate i s novým názvom, Radisson SAS Carlton, poskytne nadštandardné ubytovacie a kongresové služby, ale podľa prísľubov šéfov sa v gastronomickej ponuke bude snažiť cenovo vyjsť v ústrety aj širším vrstvám. Inak by sa oddávna zakorenený zvyk Bratislavčanov posedieť si v Carltone aspoň na poobedňajšej káve sotva obnovil. Ako uviedol riaditeľ hotela, Dán Peter Anker-Moller, tento historický záväzok si hlboko uvedomujú. Aj jedálny lístok bude mať v základnej zostave zakomponované nielen európske a ázijské špeciality, ale i slovenskú kuchyňu.

Podľa šéfkuchára, Švajčiara Markusa Niederhausera, ktorý má za sebou dlhé roky praxe v radissonskej hotelovej sieti v Jordánsku, Litve či Rusku, budú podávať aj bryndzové halušky. Pán Niederhauser už vie túto typicky našskú špecialitu nazvať bezchybne po slovensky, ale kto ho to naučil variť? „Zatiaľ nikto,“ priznal sa s úsmevom, „v kuchyni mám však veľa pomocníkov, ktorí to zvládnu a ja si to zatiaľ všetko obzerám a oboznamujem sa s novými postupmi.“ Kuchársky mančaft tvorí 20 ľudí, prevažne Slovákov, až na jedného Čecha a Litovčana.

Október bude pre radissonsko-carltonskú kuchyňu testovacím obdobím. Kuchyňa začne fungovať v rozbehovom štádiu so základným menu. Podľa Niederhausera od novembra budú jedálny lístok obohacovať o nové jedlá, ale aj obmieňať podľa sezóny. Návštevníci dostanú príležitosť zažiť aj netradičné stolovanie, keď vybraní hostia budú môcť ochutnať špeciality priamo v kuchyni. Niederhauser zatiaľ nechcel prezradiť, podľa akého kľúča vyberú týchto hostí. Problémom nebude ani výber z vegetariánskej a vegánskej stravy, z bezlepkových či iných diétnych jedál.

Takmer všetky suroviny sú od lokálnych dodávateľov. Šéfkuchár potvrdil, že hovädzinu berú z domáceho chovu a dodávateľ im povinne predkladá atest na BSE.

TÁŇA RUNDESOVÁ

Z CENOVEJ PONUKY V RADISSON-CARLTONE

Špeciálny zeleninový šalát s toastom 98 korún

Kuracie prsia so zele- ninou a prílohou 280 korún

Plnená zemiaková šupka 60 korún

Exotické koktaily od 100 korún

Káva od 35 korún

Ubytovanie v „najlacnejších“ izbách od 4300 korún (zlacnená víkendová sadzba), bežná cena od 7300 korún

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 36 858
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 24 480
  3. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 19 990
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 666
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 291
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 895
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 3 876
  8. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 3 431
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 397
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 702