SME

Reštaurácie pár krokov od seba, a taký rozdiel!

Heineken pub Bezinka na Záhradníckej 95 má atmosféru príjemnej krčmičky, prevažne drevené interiérové vybavenie, tlmené svetlo, trochu väčší ruch, ale vďaka klimatizácii žiaden cigaretový dym, hrajúce rádio, v jednom rohu veľký televízny monitor značky ..

Heineken pub Bezinka na Záhradníckej 95 má atmosféru príjemnej krčmičky, prevažne drevené interiérové vybavenie, tlmené svetlo, trochu väčší ruch, ale vďaka klimatizácii žiaden cigaretový dym, hrajúce rádio, v jednom rohu veľký televízny monitor značky Toshiba. Vo štvrtok večer bol bez zvuku nastavený teletext Markízy, pred dvoma týždňami spravodajská relácia z teroristického útoku na New York.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Usadili sme sa a vzali do rúk ponukový lístok. Čašník bol pri nás o chvíľočku, hoci ako sme si neskôr všimli, bol na obsluhu celej miestnosti s kapacitou asi 60 hostí sám. S jeho príchodom k nášmu stolu prišla aj pohoda. Mal ju tak nejako v sebe, okamžite ste sa cítili ako doma. Objednali sme si kapustnicu s údeninou, misu v šupke pečených zemiakov s ostrou omáčkou a silnú stránku kuchyne, jeden z jedenástich druhov halušiek – halušky so zemiakmi, cibuľkou a slaninou, na naše želanie pečené. K tomu pivo Corgoň.

SkryťVypnúť reklamu

Keď čašník odišiel, podrobnejšie sme skúmali jedálny lístok. Bol tam Utopenec s cibuľou za 30 Sk, huspenina za 45 Sk a chlieb s masťou a cibuľou za 20 Sk. V rámci jesennej ponuky si môžete vybrať menu typicky hodové: pohárik terkelice, štvrtinu pečenej kačice, lokšu plnenú dusenou kapustou a burčiak. Bude vás to stáť 244 Sk.

Objednávka bola vybavená rýchlo a hlavne presne tak, ako sme si želali. Nebolo čo vyčítať! Kapustnica horúca a chutná. Zemiaky v miske pekne prepečené, úhľadne nakrájané na štvrtinky, štipľavá omáčka tak akurát. A halušky? Najradšej by ste hneď ochutnali ešte nejaké iné, napríklad smotanové so šunkou a syrom. Pohár od piva bol zarosený, s dokonalou čiapočkou. Účet sme dostali hneď, ako sme oň požiadali, bol vystavený presne. Zaplatili sme 250 korún aj s vďačne zanechaným tringeltom. Pred odchodom sme sa opýtali, prečo tu nehrá obvyklá štvrtková džezová kapela. Nuž, počas letných mesiacov bola „prázdninová“ pauza, ale čo nevidieť si vraj určite prídeme na svoje. To sme zvedaví. Heineken pub Bezinka je otvorená denne okrem nedele od 11.30 do 24.00 h.

SkryťVypnúť reklamu

* * *

Len niekoľko krokov oddeľuje Heineken pub Bezinku od Restaurant Pizzerie Bezinka. Priznáme sa, že sme sem zašli pre nespokojnosť čitateľov s obsluhou. Interiér je navrhnutý v podobnom štýle, aj keď výpravnejšie, viac svetla a reprodukovaná hudba. Jedálny lístok okrem obvyklých druhov v cenách od 85 do 160 Sk ponúkal aj pizzu podľa receptu Alberta Tombu. Kópia vlastnoručne písaného receptu a detailný opis prípadnej objednávky je zaradený medzi stránkami: veľká, tenká pizza, trochu paradajok a mozarelly, bazalka, šunka a olivy, pečie sa na drevenom uhlí päť minút.

Základné cesto na pizzu je v tejto reštaurácii pripravované podľa dobrého receptu a býva dobre upečené, nie je príliš suché a lámavé. Ale pretože do konca tohto víkendu si môžete v reštaurácii po 18. hodine objednať z toskánskeho degustačného menu, pripraveného v spolupráci s pánom Nazariom Tristi z talianskeho Aresza, chceli sme vyskúšať niečo z tejto ponuky. Nebudú Hrianky z pravého toskánskeho chleba s nátierkou z kuracích pečienok a červeného vína podrazom? A viete, že boli? Nátierka obstála, ale personál reštaurácie evidentne počíta s tým, že bežný Bratislavčan nerozozná pravý toskánsky chlieb od troch kúskov šikmo nakrájanej bagety!

SkryťVypnúť reklamu

Na múčnik, keby sme aj verili, že tiramisu bude skvelé, sme potom už chuť nemali. Účet vystavený aj na dva poháre červeného vína – 150 Sk. Viete, čo vyslovene neznášam? Keď vám na podnose vrátia peniaze napočítané tak, aby sa tam nachádzala desaťkoruna. V Restaurant Pizzerii Bezinka sa nám to nestalo prvýkrát. Rozhodne sme ju tam nenechali.

Nuž, jeden zriaďovateľ a také rozdielne pocity z oboch zariadení! Že by to bolo naozaj personálom? Alebo si v pizzerii myslia, že stena skrášlená podpismi športových osobností na dobré meno stačí? Mimochodom, kto si ich pôjde pozrieť zblízka, určite si všimne aj okopanú a špinavú stenu pod nimi. Po celý čas nám spieval Eros Ramazotti, ale veselosť nás prešla. V Restaurant Pizzerii Bezinka majú otvorené vrátane nedele od 11.00 do 23.00 h. Nebojte sa a vyskúšajte. Veríme, že sa polepšia. (mi)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 589
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 325
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 5 047
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 067
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 553
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 202
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 088
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 1 905
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Post Bellum SK: Oslobodenie Bratislavy – boj za cenu stoviek životov
  2. Ľuboš Vodička: Bratislavský Robinson Karl Jetting
  3. Juraj Mravec: Projekt Nového Lida nereflektuje záujmy Petržalky
  4. Pavol Pálfy: Úradná tabuľa - zákonná povinnosť alebo služba pre občana?
  5. Danica Chames: Zbláznili sa, šli na dovolenku do Bratislavy
  6. Radko Mačuha: Sídlisko, kvôli ktorému bolo zbúrané podhradie. ( cyklus bratislavská krutosť)
  7. Ján Roháč: Čo nám ukázali cyklopruhy na Vajanského?
  8. Michal Drotován: Môže byť Bratislava 15-minútové mesto?
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 29 154
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 17 083
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 10 175
  4. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 8 163
  5. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 7 713
  6. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 019
  7. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 894
  8. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 6 385
  1. Anna Brawne: Pán minister, to naše zdravotníctvo som už zachránila ja, preto je najvyšší čas, aby ste zo seba prestali robiť šaša!
  2. Roman Kebísek: Štefánikova priateľka Weissová o ňom: Je to dobyvateľ
  3. Radko Mačuha: Fico je kráľ politickej džungle.
  4. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  5. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  6. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  7. Tupou Ceruzou: Pandemická
  8. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
SkryťZatvoriť reklamu