
FOTO SME – PAVOL MAJER
Reštaurácia Paparazzi vonia Talianskom. Vonia tu polievka minestroni aj vellute z mušlí. Voňajú tu rizotá so syrmi alebo chobotnicami a krevetový koktail a losos na rošte. Mne voňajú čierne špagety s tigrími krevetami a cukinou. Každý hosť však najprv dostane predjedlovú „náladovku“ – strúhaný parmezán v olivovom oleji a biele pečivo.
Čo najviac vonia, sú vína z talianskych pivníc. Majú vinármi cenené Chardonnay Furlan alebo Casata Monford, aj keď si ich cenia takmer na raz toľko ako v Taliansku… To sa týka aj Merlotu (Borgo al Castello) alebo Cabernetu Sauvignon. Vedia aspoň, že toto mohutné a hladké víno sa má ako mladé piť z veľkých pohárov.
A ešte mi vonia, že tu môžem platiť kartou. Len čašníkom asi vonia menej, že pri tomto type platby vždy zabudnem na „desiatok“.