
FOTO SME – PAVOL MAJER
Je len zopár miest, kam môžem prísť na obed s tromi deťmi, pre ktoré našu rodinu prezývali prepadové komando. Jedným z nich je reštaurácia Modus. Jej interiér v podzemí asi pôsobí na detskú psychiku upokojujúco. K jedeniu a pitiu v nej vyhráva Rádio Expres.
Majú tu slušný výber pív (aj nealkoholických) a, samozrejme, jedál. Sú väčšinou poriadne sýte, ako napríklad Dračí dych v zemiakovej placke alebo Šéfova plná kapsa.
Majú tu však aj tatarák z pravej sviečkovej. Síce na požiadanie ho tepelne upravujú, ale ja riskujem.
Syn tvrdí, že v Moduse majú najlepší vyprážaný syr. Morčacie prsia ponúkajú asi na štrnásť spôsobov. Môj muž, ktorý v reštauráciách zásadne konzumuje len toto jedlo, sa naposledy v najlepšom zarazil a prestal žuť. Rozmýšľam, z ktorej časti morky je táto šľacha, povedal.