
Na slávnosti kapusty nechýbala súťaž o najkrajšie dyňové strašidlo.
hosťami, rezbárske sympózium či výstava aranžovaných kvetov Chryzantéma. Taktiež tu prebiehal Týždeň záhoráckej kuchyne.
Samotné Dni zelá predstavovali kombináciu jarmoku, hodov a nákupného centra a boli popretkávané trhovými tradíciami. Medzi stánkami sa dalo nájsť takmer všetko. Ručne pletené koberce, košíky, drevené výrobky, sviečky, keramika, perníky, batikované tričká, opasky, peňaženky či kastanety. Že ide o Deň zelá, prezrádzalo v sobotu popoludní už len zopár stánkov, ktoré hájili názov podujatia. Najviac ľudí stálo v radoch na cigánsku pečienku. V jednom z nich do nej dokonca dávali namiesto klasickej cibule čerstvú kapustu.

Víťazná kapustná hlava.
K stánku s oplatkami utekali dve ženy s nadšeným výkrikom, že tu ich majú lacnejšie ako v Hypernove. Medzi vínom, pivom a kofolou si svoje miesto našiel aj obľúbený burčiak, ktorý predávali aj popri ceste.
V súťaži o najväčšiu hlávku kapusty zvíťazil Alojz Nemec spomedzi 59 súťažiacich záhradkárov. Jeho kapusta vážila až 14 kilogramov. Spomedzi tekvíc vyšiel víťazne 43-kilogramový plod, ktorý vypestovala Marta Maderová. Na výstavnej súťaži ovocia a zeleniny návštevníci obdivovali 210 vzoriek záhradkárskych výpestkov.
Večer zahrali do rytmu country skupina Tučná Anča a spevák starých hitov Robo Kazík.
FOTO SME – PAVOL MAJER