SME
Streda, 28. júl, 2021 | Meniny má KrištofKrížovkyKrížovky

Krstili Pišťankove recepty z archívu

Priamou ukážkou štyroch jedál pripravených pred zrakmi hostí presne podľa Receptov z rodinného archívu krstil v utorok večer spisovateľ Peter Pišťanek svoju najnovšiu rovnomennú knihu. Aj on sa tak zaradil medzi autorov populárnych publikácií o varení.


Peter Pišťanek (uprostred ) si na praktické narábanie s hrncami povolal moderátora Dada Nagya (vľavo) a režiséra Petra Krištúfka. Ruku k dielu pridal aj vydavateľ Koloman Kertész Bagala (vpravo), ktorý celý demonštračný varný proces odštartoval úderom dvoch pokrievok.

FOTO TASR - ALICA JANČOKOVÁ

Priamou ukážkou štyroch jedál pripravených pred zrakmi hostí presne podľa Receptov z rodinného archívu krstil v utorok večer spisovateľ Peter Pišťanek svoju najnovšiu rovnomennú knihu. Aj on sa tak zaradil medzi autorov populárnych publikácií o varení.

Samotný autor však pri „kuchtení“ robil len odborný dozor a na praktické narábanie s hrncami a vareškou si povolal vhodných krstných otcov – členov Tajného gastronomického spolku alias moderátora Dada Nagya a režiséra Petra Krištúfka.

Zohraná dvojica predviedla doslova „dramatické varenie za zvukov romantického klavíra“. Ruku k dielu priložil aj vydavateľ Koloman Kertész Bagala, ktorý celý demonštračný varný proces odštartoval úderom dvoch pokrievok.

Pozvaní hostia mohli ochutnať prvé štyri originálne pochúťky. Z netradičnej zbierky Pišťankovho deda – starého bratislavského čašníka boli v ponuke napríklad vyprážané vajcia alebo vyprážaná čokoládová extáza. (tasr)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  2. Túto bagetu jedia Slováci už 24 rokov. Čo nám chutí najviac?
  3. M. Šmigura: Pozeráme sa smerom na Varšavu
  4. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu
  5. Kravy jedia srvátku. Výrobky vďaka tomu nemajú konkurenciu
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  8. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  9. Lenivý brunch s Muchom
  10. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  1. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  2. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  3. 60 rokov tradície s ekologickým srdcom a modernou víziou
  4. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  5. Keď ekológia spája
  6. Wüstenrot predstavuje novú stratégiu pre slovenský trh
  7. Na zmenu zdravotnej poisťovne vám po novom stačia 3 minúty
  8. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  9. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  10. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 10 922
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 281
  3. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 4 080
  4. Od Česka až po Jadran 3 977
  5. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 3 648
  6. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 213
  7. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 3 162
  8. Investovať do akcií a ETF v malom sa teraz dá výhodnejšie 2 542
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 2 390
  10. Nikto im nezatlieska. Koľko medailí získajú Slováci v Tokiu? 2 326
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu