
Peter Pišťanek (uprostred ) si na praktické narábanie s hrncami povolal moderátora Dada Nagya (vľavo) a režiséra Petra Krištúfka. Ruku k dielu pridal aj vydavateľ Koloman Kertész Bagala (vpravo), ktorý celý demonštračný varný proces odštartoval úderom dvoch pokrievok.
FOTO TASR - ALICA JANČOKOVÁ
Priamou ukážkou štyroch jedál pripravených pred zrakmi hostí presne podľa Receptov z rodinného archívu krstil v utorok večer spisovateľ Peter Pišťanek svoju najnovšiu rovnomennú knihu. Aj on sa tak zaradil medzi autorov populárnych publikácií o varení.
Samotný autor však pri „kuchtení“ robil len odborný dozor a na praktické narábanie s hrncami a vareškou si povolal vhodných krstných otcov – členov Tajného gastronomického spolku alias moderátora Dada Nagya a režiséra Petra Krištúfka.
Zohraná dvojica predviedla doslova „dramatické varenie za zvukov romantického klavíra“. Ruku k dielu priložil aj vydavateľ Koloman Kertész Bagala, ktorý celý demonštračný varný proces odštartoval úderom dvoch pokrievok.
Pozvaní hostia mohli ochutnať prvé štyri originálne pochúťky. Z netradičnej zbierky Pišťankovho deda – starého bratislavského čašníka boli v ponuke napríklad vyprážané vajcia alebo vyprážaná čokoládová extáza. (tasr)