SME
Štvrtok, 21. január, 2021 | Meniny má VincentKrížovkyKrížovky

Obľúbené podniky redaktorky Ingrid Drozdíkovej

POD STODOLOU


FOTO SME - PAVOL MAJER

Neviem si prestaviť zimu bez pikantného haláslé a vareného vína Pod stodolou v Rusovciach. Začínať večeru v Rusovciach niečím iným, to sa nerobí. Na večeru sem chodia obyvatelia z iných mestských častí. Keď je plno, tak si na voľný stôl počkajú. Vyprážané jedlá v ponuke našťastie neprevažujú. Mňa táto reštaurácia „dostala“ varenou brokolicou so syrom a ostrým zeleninovým šalátom. Pod stodolou je miesto, kde muži pozývajú svoje lásky na prvé rande, ale tiež miestom, kam sa vyberie celá rodina.

U APPONYIHO

Pokiaľ sa ešte dá sedieť vonku, tak si z podnikov v centre určite vyberiem dvor U Apponyiho. Stoly bez obrusov mi pripomínajú dávne časy krčmy U Danglára, ktorej atmosféra je neopakovateľná, no dvor U Apponyiho zase žije ináč.

Posedenie je tam príjemné. Aj napriek tomu, že sa sedí vonku, mám väčší pocit súkromia ako kdesi vo vnútri reštaurácie. Po zotmení oživujú atmosféru sviečky na stoloch. V nápojovom lístku majú vcelku dobrý výber suchých vín. A obsluha je milá. Presne vie odhadnúť hranicu medzi otravujúco častým vysýpaním popolníkov a zisťovaním, či si chceme ešte objednať. Proste prichádza vždy v pravú chvíľu.

POD DUBOM

Hoci som nenavštívila všetky petržalské podniky, myslím si, že ten Pod dubom je najväčší, kde sa dá sedieť aj vonku. Podnik má dve časti, reštauráciu a krčmu. Čapuje sa pivo a kofola, vždy majú pagáče. Pod dubom je skvelou zastávkou pre korčuliarov a cyklistov schádzajúcich z hrádze, najmä pre tých, ktorým varenie ide ťažšie. Varia tu za prijateľné ceny. Doteraz sa mi nepodarilo ovplyvniť synov výber jedál, preto sa stal z neho odborník na dve jedlá – vyprážaný syr a kuracie prsia. Ako tvrdí, prsia sú tu najlepšie. Ja si vždy vyberiem zo zeleninových jedál. Suché víno nemajú, takmer všetci pijú pivo.

V krčmovej časti sa schádzajú mladí ľudia, vnútrajšok je dosť strohý. Skladba návštevníkov však vyvažuje strohosť priestoru.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  3. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  4. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  5. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  7. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  8. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  1. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  2. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  3. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  7. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  8. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  9. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  10. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 32 103
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 30 285
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 13 187
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 10 200
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 9 568
  6. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 538
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 528
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 726
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 421
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom? 4 846
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu