SME

Lamačský víťaz zjedol halušky za dvadsaťdeväť sekúnd

Nevšedným spestrením trojdňových Rozálskych hodov v Lamači bola súťaž v jedení bryndzových halušiek.


FOTO - AUTORKA


Pod taktovkou vedúceho „haluškárskej“ skupiny Moja družina z levického okresu Juraja Gemeryho sa navarilo až dvadsať kilogramov nášho národného jedla. Celá príprava sa uskutočnila pred očami zvedavých okolostojacich, niektoré ženy si dokonca pýtali rady, ako zlepšiť svoje domáce recepty.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Každý súťažiaci bude mať na tanieri 700 gramov halušiek, ktoré musí zjesť čo najrýchlejšie. Pre priblíženie sú to dve normálne porcie v reštaurácii. Treba byť iba hladný, ale nie zas držať diétu. Dokonca nezáleží ani na fyzickej konštrukcii, lebo náš štvrtý člen váži iba 65 kilogramov,“ priblížil pravidlá súťaže a predpoklady účastníkov Juraj Gemery, ktorému, paradoxne, bryndzové halušky vôbec nechutia.

SkryťVypnúť reklamu

„Vzhľadom na to, že sa takáto akcia robí prvýkrát a Bratislava je dosť netypické miesto na jedenie halušiek, odhadujem, že sa zúčastní pätnásť dobrovoľníkov,“ povedal vedúci „haluškárov“, ktorí majú na svojom konte prvenstvo z majstrovstiev Slovenska v jedení bryndzových halušiek či šieste miesto z majstrovstiev sveta. A tip mu vyšiel presne. Medzi pätnástimi súťažiacimi sa objavila len jedna žena, ktorá si okamžite vyslúžila priazeň publika. Zo súťaže vyšiel víťazne Martin Šimončič alias Fukso, ktorý svoju porciu zlikvidoval za 29 sekúnd. Moja družina sa pustila variť ďalšiu várku halušiek pre hladných návštevníkov, ktorých prilákala vôňa bryndze a slaniny.

MARÍNA DOBOŠOVÁ

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 972
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 518
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 153
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 278
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 388
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 129
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 966
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 763
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu