Až do začiatku tohto týždňa sa zdalo, že počas 3. ročníka Dňa otvorených dverí v Slovenskom Grobe, ktorým sa tu začína jesenná sezóna husaciny, zostanú všetky reštauračné zariadenia v obci zatvorené. Obec totiž získala na usporiadanie jeho 3. ročníka 800-tisíc korún z Phare, z fondu malých projektov cezhraničnej spolupráce. Z týchto prostriedkov však starosta plánoval zabezpečiť okrem iného aj bohatý kultúrny program s hudobnou produkciou, ale len v centre obce.
Podstatou dňa otvorených dverí v Slovenskom Grobe je však umožniť záujemcom o hodovanie pri husacine a lokšiach ochutnávku za akciové ceny v čo najväčšom počte miestnych prevádzok. „Na husacine s lokšami sa dá v Slovenskom Grobe pochutnať celoročne, ale len v troch zo štrnástich miestnych špecializovaných reštauračných zariadení, ktoré sa zapojili do Gastro Grob 2003, ju môžete dostať bez toho, aby ste sa vopred telefonicky objednali,“ hovorí Ján Jajcay, ktorého prevádzka patrí k tým druhým, v ktorých sa treba vopred objednať. Pečené husi v nich totiž ponúkajú zásadne neprihrievané, len čerstvo upečené. Miestni podnikatelia sa však obávali, že taká organizácia Dňa otvorených dverí, pri ktorej bude celodenná hudobná produkcia na námestí, im odláka návštevníkov.
V pondelok sa však podnikatelia so starostom Jozefom Javorkom s pomocou poslancov miestneho zastupiteľstva dohodli na krytí nákladov na podujatie. Z celkovej sumy rozdelí obec podnikateľom 170-tisíc korún. Živá ľudová hudba bude tak 30. augusta vyhrávať ochutnávačom husaciny aj v každom reštauračnom zariadení.
Deň otvorených dverí v Slovenskom Grobe začne 30. augusta o 11.00 h a kultúrny program v centre obce potrvá do 21.00 h. Potom bude na terase domu kultúry tanečná zábava. Večer vyvrcholí ohňostrojom. Na Gastro Grob 2003 pripravila obec 2000 vstupeniek v cene 50 korún, ktoré sa budú dať zakúpiť v každom reštauračnom zariadení. Klasické miestne menu v podobe 20 dkg husaciny a dvoch lokší s oblohou budú všade ponúkať za režijnú cenu 119 Sk.