
foto
e sa, čo ovplyvňuje konečnú kvalitu nápoja načapovaného v pohári, ako má vyzerať pena, akú má mať čapované pivo teplotu v zime a akú v lete a v akom pohári sa má podávať. Uverejňujeme tiež internetové tipy na príjemné podniky v Starom Meste, v ktorých sa čapuje pivo.
Rozdelenie piva podľa farby
Svetlé pivo (plzenské) – je jasnožltej až zlatožltej farby, býva silnejšie chmelené, obsahuje veľké množstvo oxidu uhličitého a veľmi dobre pení. Vyrába sa zo sladov plzenského typu a z domáceho chmeľu bez akýchkoľvek ďalších prísad.
Tmavé pivo (bavorské) – je hnedej a čiernohnedej farby, slabšie chmelené a sladkastej chuti. Vyrába sa zo sladov bavorského alebo mníchovského typu s prísadou špeciálnych sladov, karamelového či farebného. Tie mu dodávajú tmavú farbu a karamelovú chuť.