SME
Utorok, 15. jún, 2021 | Meniny má VítKrížovkyKrížovky

Namiesto mäsa ponúkali zeleninu

Ozdraviť životný štýl a stravovacie návyky občanov bolo cieľom prvého júlového dňa – Dňa bez mäsa, na ktorý Sloboda zvierat pripravila ochutnávku vegetariánskych výrobkov. Informácie o vegetariánstve, ako aj recepty na prípravu rôznych druhov zeleniny ...


FOTO SME – PAVOL FUNTÁL

Ozdraviť životný štýl a stravovacie návyky občanov bolo cieľom prvého júlového dňa – Dňa bez mäsa, na ktorý Sloboda zvierat pripravila ochutnávku vegetariánskych výrobkov. Informácie o vegetariánstve, ako aj recepty na prípravu rôznych druhov zeleniny mohli záujemcovia včera získať v tradičnom vegeinfostánku na Námestí SNP. Na bezplatne ponúkané chlebíčky a chuťovky s rôznofarebnými nátierkami sa ako prví „vrhli“ bezdomovci. Ale ochutnávku vegetariánskej stravy neodmietli ani okoloidúci. Niektorých z nich sme oslovili. (r)ANKETAMartina, 21: „Práve som jedla mäso. Je mi to jedno, kto nechce, nech neje mäso a kto chce, nech je. Rok som nejedla mäso z etických dôvodov, ale opäť som začala, lebo mi chýbalo a začali mi aj vypadávať vlasy.“

Štefan, 62: „Ako dôchodca si veľmi dobre musím rozmyslieť, čo si kúpim a čo nie. Ceny mäsa sú dnes vysoké, ale treba ho jesť.“

Žofia, 24: „Som už sedem rokov vegetariánka, lebo mi je ľúto tých zvierat. Neviem si s mäsom predstaviť život, smrdí mi. Snažím sa ho rôzne nahradzovať v jedálničku, dá sa to. Som proti jedeniu mäsa.“

Zuzana, 41: „Jem mäso, chutí mi. Neviem, čo by mi povedal manžel, keby som mu v nedeľu uvarila namiesto rezňa nejakú sóju (smiech).“

Pavol, 36: „Nejem veľa mäsa, iba párkrát do týždňa. Údeniny som už úplne vylúčil zo stravy. Nie je to zdravé, treba jesť len hydinu a chudé mäso. Nerozumiem však tomu, keď niekto neje mäso úplne, pre človeka je to predsa prirodzené!“ k

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Bratislava

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako sa mení dynamika firiem?
  2. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  3. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  4. Po Slovensku na motorke
  5. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  7. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  8. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  9. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  2. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  3. Po Slovensku na motorke
  4. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  5. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  8. Behind every successful business lies a set of skilled people
  9. Klimatická zmena rozkývala štatistiky škôd na domoch a bytoch
  10. Ako sa mení dynamika firiem?
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 21 063
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 12 743
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 11 809
  4. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 9 964
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 9 958
  6. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 316
  7. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 6 960
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 558
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 629
  10. Slovensko v operácii Barbarossa 4 351
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu