BRATISLAVA. Predstavte si, že je čas obeda, ste hladný, ste práve v Bratislave a chcete sa najesť tak, aby to zodpovedalo medzinárodným štandardom. Podľa recenzentky reštaurácií Lidových novin máte v takej situácii dve možnosti. Buď skočíte do Viedne alebo ostanete v Bratislave, kde pre gurmána veľa vzrušujúceho nenájdete.
"Reštaurácie tu samozrejme sú, ale väčšina z nich má dosť žalostnú úroveň a pritom ani nie sú zvlášť lacné," pokračuje Laura Baranik v predstavovaní štandardov hlavného mesta Slovenska.
Situácia je podľa nej až taká zlá, že aj "gastronomicky málo výrazná Praha vyzerá popri Bratislave ako mekka kulinárov". A pridáva zážitok z cesty pendolínom, kde vraj jeden biznismen o Bratislave povedal: "Je to diera, nič tam nie je".
Recenzentka Lidových novin si napokon na recenziu vyberá Lancia café v Erdödyho paláci. Vysvetľuje, že odporúčanie jej dali jej rodičia, ktorí žijú na Slovensku. A pripomína, že šéfkuchárom tejto reštaurácie je zhodou okolností Čech Jaroslav Židek.
Lancia Café napokon skončí v hodnotení len priemerne, no s dovetkom, že ak bude recenzentka znova v Bratislave, asi tam skočí.
"Ale stále nie som presvedčená, že by to obstálo aj v kozmopolitnejšom meste a pri náročnejšej klientele. Skôr sa mi zdá, že moji rodičia pobytom vo svojej vlasti trochu vymäkli. Ďakujem za tip, ale na budúce budem musieť vymyslieť niečo lepšie," končí Laura Baranek.